Om os

Grunden til at Saltsyderen startede i et middelaldertelt i 2004.

Frida sad med noget tørret brandenælde og hvidløg, af boden ved siden af lånte hun lidt sydesalt.

Nu sad hun sad hun med grundstammen til vores første urtesalt, tinge blev blandet sammen til brug oven på vores kød om aftenen, men ikke alt blev brugt den dag.

Dagen efter kom folk, de smagte blandingen og med et var det solgt til en forbi passerende gæst.

Mere sydesalt blev indkøbt i den lokale butik og mere af urtesalten blev frembragt og det blev også solgt. Nu var ideen vagt til live og urtesalten blev en del af vores bod.Det første år solgte vi hele 1kg urtesalt.

Året efter solgte vi 2-3 kg og det er steget lige så langsom så nu laver vi mellem 100 og 150 kg urtesalt om året.

I dag køre vi på 11. år vi har 6 forskellige typer salte i vores bod. Navnet Saltsyderen fik vi for 4 år siden da vi syntes at salten var en stor del af os. For 2 år siden begyndte vi også og syde salt på markederne, så nu passer navnet rigtig godt på os.

Saltsyderen tager primært på middelaldermarkeder, men deltager også i enkelte andre markeder såsom Frederiks jul