Saltsyderen er et familiefortagende, som lever og ånder for god salt og gode smagsoplevelser. Et vigtigt element for os er også at formidle saltens historie.

Vi tager primært rundt på middelaldermarkeder, men i takt med at vi udvikler os, kommer vi også på flere almindelige markeder.

Historien bag:

Vi startede i et middelaldertelt i 2004.

Frida sad med noget tørret brændenælde og hvidløg, af boden ved siden af lånte hun lidt sydesalt.

Nu sad hun sad hun med grundstammen til vores første urtesalt, tingene blev blandet sammen til brug oven på vores kød om aftenen, men ikke alt blev brugt den dag.

Dagen efter kom folk, de smagte blandingen og med et var det solgt til en forbi passerende gæst.

Mere sydesalt blev indkøbt i den lokale butik og mere af urtesalten blev frembragt og det blev også solgt. Nu var ideen vagt til live og urtesalten blev en del af vores bod. Det første år solgte vi hele 1kg urtesalt.

Navnet Saltsyderen fik vi i 2012, da vi syntes at salten var en stor del af os. i 2013 begyndte vi også og syde salt på markederne, så nu passer navnet rigtig godt på os.

Navn og slogan:

Navnet saltsyderen og vores slogan salt som i gamle dage, har vi valgt ud fra at vores ambitioner er at formidle saltens historie igennem tiden, både i form af brugen, såsom konservering og krydring af maden, samt hvor salten blev produceret historisk set.

Udvikling:

Vi er for nylig flyttet til Odsherred, hvor vi har en drøm om at videreudvikle Saltsyderen.